Le Premier Jour du reste de ta vie

Land:
  • Frankrijk
Genre:
  • Tragikomedie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2008
Release: 06/08/2008
Duur: 1u54
Synopsis : Marie-Jeanne en Robert Duval hebben drie kinderen: Albert, Raphaël en Fleur. Het portret van hun gezin wordt geschetst over een twaalftal jaar, doorheen vijf bijzondere dagen. Vijf beslissende dagen in het leven van een gezin van vijf personen, vijf dagen die belangrijker zijn dan de andere en waarbij de volgende dag niets nog hetzelfde zal zijn.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.0/10 3 Ratings - 3 Recensies

Foto's van de film Le Premier Jour du reste de ta vie

Mening van de communityvan de film Le Premier Jour du reste de ta vie

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 19 februari 2010
Een beetje "typisch" Franse "praatfilm". Leuk en onderhoudend.

gepubliceerd op 27 oktober 2009
Luchtig filmpje dat rustig voortkabbelt op de golven van “de dingen des levens”. Heel herkenbare situaties worden op een (soms) grappige manier uitgebeeld, maar af en toe komt de hele mise-en-scène nogal geforceerd over. Ook het tempo stokt af en toe, vooral daar waar de regisseur denkt een aantal videoclipachtige capriolen aan zijn verhaallijn te moeten toevoegen. Toch weet de film best te charmeren door de overtuigende vertolkingen van de voltallige cast, het lichtvoetige scenario en de niet-alledaagse structuur. De rake psychologische schetsen roepen warme emoties op (ik denk hier o.a. aan het luchtkussentje dat de moeder laat leeglopen na het overlijden van haar echtgenoot en hierbij haar geliefde “inademt”) en in deze cynische filmtijden is dat al een hele opsteker.

gepubliceerd op 16 september 2008
Mooie ontspannende famileifilm. Goede regie, goede acteurs. Voor een aangenaam avondje uit in een gezellige cinemazaal...
  • 1

Delen

Volg Cinebel