Towelhead

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2008
Release: 29/07/2009
Duur: 2u04
Synopsis : Wanneer de vriend van haar moeder een ongezonde interesse in haar begint te vertonen wordt Jasira, een dertienjarig Amerikaans-Arabisch meisje, door haar moeder naar Texas gestuurd om bij haar Libanese vader te gaan wonen. Haar strenge vader is echter niet in staat zijn puberdochter de aandacht en liefde te geven die ze nodig heeft, noch kan hij omgaan met Jasira’s tegenstrijdige gevoelens over haar snel veranderende lichaam. Amerika staat op het punt Koeweit binnen te vallen, en Jasira raakt op school steeds meer geïsoleerd als haar racistische klasgenoten haar beginnen uit te schelden voor ‘Theedoek’. Haar eenzaamheid en haar groeiende frustratie over de tegenstrijdige regels van haar ouders drijven haar tot rebels en gevaarlijk gedrag. Het meest zorgwekkende is haar seksuele obsessie voor de ex-militair die naast haar woont, en die beurtelings voor haar zorgt, haar opwindt en haar uitbuit. Het ziet er steeds slechter uit voor Jasira, tot een zwangere buurvrouw zich over haar ontfermt.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.0/10 3 Ratings - 3 Recensies

Mening van de communityvan de film Towelhead

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 24 oktober 2010
Heavy stuff :) en een reeks dialogen waar je toch even niet goed van bent. Dan was Alan Ball's scenario voor "American Beauty" nog braaf in vergelijking met deze film.

gepubliceerd op 25 november 2009
Mijn verwachtingen waren hoog gespannen want dit is een film geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Allan Ball, de bedenker van Six Feet Under (1 van de allerbeste TV-series ooit). Maar Towelhead had bij mij het effect van een natte vaatdoek op een nog af te drogen afwas. OK er was een vleugje American Beauty en Lolita aanwezig, (wederom 2 meesterwerken)maar verder kreeg ik er een punthoofd van.

gepubliceerd op 17 augustus 2009
Coming off age film met in de hoofdrol een dertienjarige half Amerikaanse / half Libanese pubermeid die achtereenvolgens de hormonen op hol doet slaan van haar moeder's nieuwe vriendje, de redneck buurman (een goeie Aaron Eckhart) en haar zwarte klasgenootje. Wat uiteraard op de afkeuring van haar moeder (Maria Bello) en tussen moslimtraditie en diep christelijk Amerikaans patriotisme twijfelende vader kan rekenen (die er op zijn beurt een Griekse vriendin op nahoudt). Gelukkig zijn er nog de hoogzwangere en begripvolle buurvrouw (een alweer eens uitmuntende Toni Collette) en haar echtgenoot uit Jemen (!) .... Kortom multicureel genoeg en dat zorgt voor een paar hilarische conflictsituaties, maar vergis je niet, de ondertoon van "Towelhead" is behoorlijk ernstig én er zitten een paar vrij subversieve scenes in. Een meer dan welkome afwisseling tussen alle hi-tech zomergeweld.
  • 1

Delen

Volg Cinebel