Eldorado

Landen:
  • België
  • Frankrijk
Genre:
  • Tragikomedie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2008
Release: 04/06/2008
Duur: 1u25
Synopsis : Yvan, een driftige veertiger en verkoper van vintage wagens, betrapt de jonge Elie bij hem thuis op een inbraak. In plaats van hem in elkaar te slaan, voelt hij een vreemde affectie voor de jongen. Hij besluit hem naar zijn ouders te brengen in zijn oude Chevrolet. Zo beginnen de twee zonderlingen een eigenaardige reis door een wonderlijk maar vreemd land.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    5.7/10 7 Ratings - 6 Recensies
  • 7.5/10  Quotering van Humo van de film Eldorado

Mening van de communityvan de film Eldorado

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 4 oktober 2008
Knap werk van de akteurs die in een uiterst waardeloos verhaal toch een knappe akteerprestatie neerzetten. Maar het mag niet baten: het script is volstrekt deprimerende rommel. Als er al honden in een kofferbak moeten liggen kreperen om de aandacht van de kijker erbij te houden hoeft het voor mij niet meer. 2de film in 24 jaar die ik niet heb uitgekeken... Phoeaaahhh!!!

gepubliceerd op 14 augustus 2008
Flauwe film, weinig drive en flauwe verhaallijn. Op zich wel mooie beelden en goede sfeerschepping, echter niet voldoende om 1u20 mee te vullen. Geen aanrader.

gepubliceerd op 16 juli 2008
Erg mooie film met erg mooie beelden. De absurde situaties waarin de hoofdrolspelers terechtkomen zorgen voor mooie momenten.

gepubliceerd op 13 juli 2008
Als men in 't buitenland "Calvaire" en "Eldorado" gezien heeft, zal men wel heel erg benieuwd zijn naar onze Ardennezen... Om maar te zeggen : dit is het tweelingsbroertje van "Calvaire", maar dan zonder het geweld en iets minder swingend. Knappe fotografie, maar de sfeer primeert hier net iets te veel op het verhaal. Twee outcasts trekken door de waalse helft van ons landje en ontmoeten op hun tocht enkele figuren die ontsnapt lijken uit "Carnivale" of "Twin Peaks". Niet slecht, maar ook niet meer dan dat. Zoals eerder aangegeven wel een uitmuntende soundtrack.

gepubliceerd op 17 juni 2008
Lang geleden dat ik nog zo gelachen heb in de cinema, ook lang geleden dat ik nog eens een krop in mijn keel heb gekregen bij een film. Schitterend pareltje, deze Eldorado. Goed geacteerd, mooie soundtrack en boeiende personages. Enkele hilarische scenes lieten zelfs af en toe een vleugje Coen-brotherssfeer door de zaal waaien. Knap gedaan!

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel