The Wolfman

Landen:
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
Genres:
  • Horror
  • Thriller
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2009
Release: 10/02/2010
Duur: 2u05
Synopsis : Benicio Del Toro speelt Lawrence Talbot, een edelman die noodgedwongen terug moet naar het familielandgoed wanneer de verloofde van zijn broer Gwen Conliffe (Emily Blunt), hem opspoort en zijn hulp vraagt om haar vermiste geliefde te vinden. Daar ziet hij ook zijn vader terug (Anthony Hopkins), van wie hij totaal vervreemd is. Talbot gaat op zoek naar zijn broer en komt erachter dat een bloeddorstig wezen mensen uit het dorp vermoordt. In zijn zoektocht naar het gruwelijke beest ontdekt hij wat voor afschuwelijks hem zelf te wachten staat.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    5.0/10 4 Ratings - 4 Recensies
  • 5.0/10  Quotering van Humo van de film The Wolfman

Trailervan de film The Wolfman

Mening van de communityvan de film The Wolfman

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 7 november 2013
Bijna directe remake van de classic uit '41 van George Waggner, met Lon Chaney, Jr. als "The Wolf Man"(en o.a. Bela Lugosi!). Johnston weet hier perfect de sfeer vast te pinnen, maar de personages komen ietwat vlak uit de verf. Del Toro wordt beter naarmate hij bezetener wordt, Hopkins is blijkbaar niet geïnteresseerd, en de bloedmooie Emily Blunt te weinig aanwezig. Het doet allemaal ook heel erg aan 'Sleepy Hollow' denken, niet moeilijk met Andrew Kevin Walker (script) en John Dexter als art director voor beide films. Enkel de special effects, en vooral de close-ups van de weerwolven zijn ronduit knullig. (En ook weer net te lang, deze film) Voor de gothic horror fan toch een must-see.

gepubliceerd op 22 februari 2010
Kolossale ontgoocheling dit. Del Toro en Hopkins tegenover elkaar in een weerwolffilm en dan toch geen spatje magie ? Jawel, de decors en kosttums zien er beeldig uit, maar dan hebben we het toch al een beetje gehad, het verhaal bevat geen enkel origineel idee en tot overmaat van ramp was de bombastische muziek blijkbaar in solden, want de irritante en veel te luide score haalt al wat er nog had kunnen inzitten aan dramatiek er finaal uit.

gepubliceerd op 18 februari 2010
Fraaie beelden, waaraan helaas een verhaal is opgehangen met een onwaarschijnlijke stapel clichés, ongerijmdheden en goedkope emotie. Hoewel de uitleg over de herkomst van de weerwolf zeker niet slecht gevonden is, voelt de hele film aan als een belediging van je intelligentie. Ok, een paar voorbeelden misschien. Wanneer het beestje (met een ronduit belachelijke snelheid) van een zigeunerkamp één bloederig slagveld aan het maken is, zegt het hoofdpersonage beschermend tegen één van de zigeunerinnen: "blijf in het kamp". Waarom dat hoofdpersonnage zo waanzinnig hard valt voor de weduwe van zijn broer: je hebt er het raden naar, want ze lijken nauwelijks een zinnig woord tegen elkaar te zeggen te hebben. Bij de "achtervolging" over de daken en in de straten van Londen blijkt de weerwolf plots een soort Spiderman-cursus te hebben gevolgd: een mens komt wat tegen, zeg. Maar de kers op de taart krijg je pas aan het eind van de film, met de obligate sterfscène die zo clichématig is dat ze uit een parodie weggelopen lijkt. Kortom: mag het iets minder (absurd) zijn? Een regisseur die met zoveel geld en zo'n acteurs dermate slappe kost brengt, zou ik in elk geval geen tweede kans geven. Eén lichtpuntje misschien: de scène van Hugo Weaving in de herberg ("One bitter please") is best wel geestig.

gepubliceerd op 12 februari 2010
Heel sfeervolle verfilming van het klassieke verhaal over de weerwolf. De sfeerschepping, het ingehouden en sober acteren van Hopkins en Del Toro dragen bij tot het succes van deze film. Daarnaast laten de makers zich goed gaan in de aanvalscènes van de weerwolf armen en hoofden vliegen in het rond De film zit vol met klassieke beelden: jagende mensen met fakkels door de donkere bossen, opkomende mist, enge cryptes, donkere gangen, .... maar het werkt wel
  • 1

Delen

Volg Cinebel