Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

Landen:
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
Genres:
  • Avonturenfilm
  • Fantasie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2010
Release: 17/11/2010
Duur: 2u26
Synopsis : “Harry Potter and the Deathly Hallows”, het langverwachte zevende en laatste avontuur van Harry Potter, zal verschijnen in twee delen. In Part 1 beginnen Harry, Ron en Hermione aan hun meest riskante opdracht ooit. Ze moeten het geheim van de onsterfelijkheid en kracht van Voldemort vinden en vernietigen: de Horcruxes. Helemaal alleen, zonder de begeleiding van hun professoren en de bescherming van Professor Dumbledore, zijn de drie vrienden meer dan ooit van elkaar afhankelijk. Maar...donkere Krachten dreigen hen uit elkaar te drijven. Intussen is de tovenaarswereld een gevaarlijke plaats geworden voor alle vijanden van de Dark Lord. De lang gevreesde oorlog is begonnen, en Voldemort’s Death Eaters dreigen de controle te nemen over het Ministry of Magic en zelfs Hogwarts. Ze terroriseren en arresteren hierbij iedereen die hen in de weg staat. Ze hebben ook orders om Harry Potter, de Uitverkorene, levend naar Voldemort te brengen. Harry’s enige hoop is het vinden van de Horcruxes voor Voldemort hém vindt. Tijdens zijn zoektocht ontdekt hij een oud en bijna vergeten verhaal: The legend of the Deathly Hallow. Als deze legende waar is, kan Voldemort de ultieme kracht krijgen waar hij zo naar verlangt. Wat Harry niet weet, is dat zijn toekomst al uitgestippeld werd door zijn verleden – op de noodlottige dag dat hij “de Jongen Die Overleefde” werd. Harry komt steeds dichter bij het lot waarop hij zich vanaf zijn eerste dag in Hogwarts voorbereid: het ultieme gevecht met Voldemort.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.2/10 5 Ratings - 5 Recensies
  • 7.5/10  Quotering van Humo van de film Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

Foto's van de film Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

Mening van de communityvan de film Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 25 juli 2011
Mooi mooi mooi. I love the story :)

gepubliceerd op 30 december 2010
Ook volgens mij de minste Harry Potterfilm uit de reeks... Qua inhoud zit er niet zoveel in, wel een hoop special effects maar die kunnen het plaatje helaas niet redden. Ook de manier waarop alles in beeld komt is aangepast. Op een bepaald moment kreeg ik er zelfs hoofdpijn van! Vooral in de woudscène mis je de manier van filmen uit de vorige films, want zoals ubersimpson hieronder al beschreef: je raakt er het noorden van kwijt. Kleine kids zou ik deze keer thuislaten, want wat ooit begon met een trol in een toilet is nu een pak angstaanjagender geworden. Gelukkig zijn de filmlocaties even goed gekozen als in de voorgaande films, waardoor ook hier een hoop mooie landschappen op het doek verschenen.

gepubliceerd op 29 december 2010
lang naar uitgekeken maar zeker niet wat ik er van verwachte, ben echt een potterfan maar deze had voor mij op een paar stukjes na niet gehoeven. hopelijk is die van volgend jaar wel naar verwachting en spetterd hij van het doek. voor mij is het vorige deel nog steeds favoriet.

gepubliceerd op 23 november 2010
Is dit zo anders dan de vorige episodes ? Ik vind alvast van niet : wat aardig begon (de eerste twee afleveringen waren flitsende avonturenfilms) verzandde meer en meer in een holle effectenkermis, die het moet gezegd mooi in beeld gebracht is, maar qua verhaal werkelijk nergens op slaat. Dit mag dan al wel doorgaan voor het meest duistere deel, dat staat in deze franchise dan alvast niet gelijk aan het meest kwaliteitsvol; werkelijk alle tempo en ritme is hier uit weggezogen en je moet je een weg ploegen door ongelooflijke non-sense dialogen om de eindmeet -die er dan nog geen is, want er moeten nog wat centjes uit uw zakken geklopt worden, zodat part two er volgend jaar nog aankomt- te halen. Straffe trailer, slechte film !

gepubliceerd op 21 november 2010
Op verschillende kanalen hoorde ik dat deze Harry Potter-film totaal anders is dan zijn voorgangers en daar ben ik het volledig mee eens. Deze prent is stukken donkerder, spannender en angstaanjagender (ik denk zelfs dat sommige scènes iets te eng gaan zijn voor de allerkleinsten onder ons). Ooit startte de Harry Potterreeks heel sprookjesachtig, maar dat is nu totaal van de tafel geveegd. Voor de personages is het nu een kwestie van leven of dood en bepaalde taferelen doen me aan onze Tweede Wereldoorlog denken. De special effects zaten in mijn ogen weer goed. Het enige minpuntje vond ik soms het camerawerk. Vooral in de achtervolgingsscène in een woud, was ik even totaal het noorden kwijt (of misschien was het met opzet zo gedaan?) .
  • 1

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel