Fur

Land:
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Drama
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2006
Release: 10/01/2007
Duur: 2u02
Synopsis : Diane behoort tot de hogere klasse. Haar ouders hebben haar met strenge hand opgevoed. Ze is getrouwd met Allan. Hoewel ze het probeert te verbergen, voelt ze zich erg ongemakkelijk en rusteloos in haar rol als assistent van haar echtgenoot, die fotograaf is. Op een avond wordt Dianes aandacht getrokken door een nieuwe buurman. Diane raakt gefascineerd door het komen en gaan van de immer gemaskerde Lionel. Uiteindelijk trekt ze met een camera, die ze jaren geleden kreeg maar nooit gebruikte, naar zijn appartement...
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    9.0/10 4 Ratings - 4 Recensies
  • 5.0/10  Quotering van Humo van de film Fur

Mening van de communityvan de film Fur

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 10 april 2007
Wondermooi portret van kunstfotografe Arbus met een schitterende Kidman. Helaas wordt de relatie met Lionel soms iets te stroperig-ongeloofwaardig voorgesteld.

gepubliceerd op 28 januari 2007
Fur combineert grenzeloos fantastisch acteerwerk met een gedurfde regie en een magistrale visualiteit. Zien!

gepubliceerd op 15 januari 2007
Alweer een zeer goeie film in het prille jaar (dat maakt dus 4 op 4). Jammer van de ietwat moeizame start (de eerste 20 minuutjes moet je even uitzitten), anders was dit nu reeds een kandidaat geweest voor de eindejaarslijstjes. Hypergestilleerde semi-biopic van de beroemde (beruchte) fotografe Diane Arbus. Supervertolkt door Nicole Kidman én vooral ook door "freak" Robert Downey Jr. Geen hapklare Kinepolisbrok,maar wel fraaie acteurscinema, graag meer van dat!

gepubliceerd op 1 december 2006
Steven Shainberg sloeg alle deuren en vensters in met het innoverende "Secretary", een tussen realiteit en fantasie zwevende zwarte romantische komedie. "Fur" gaat nog iets verder wandelen in die donkere steeg met zijn 100% fictionele bio-hulde annex metafoor over Diane Arbus(de meest opmerkelijk-storend-radicale fotografe uit de sixties). Regisseur baseerde zich op het boek van Patricia Bosworth en keert het daarin robuust vrouwmens om tot een heerlijk lichte Nicole Kidman. 17 miljoen dollar Nicole die we als een sensueel oplichtende Tinkerbell volgen in haar transformatie van braaf huisslaafje met kinderen tot de ontpopping als legendarisch- controversiele artieste. Een "Diane In Wonderland" a.h.w. kompleet met wit konijn en de ganse santekraam. Het totaal onorthodoxe script- en camerawerk zijn van een onbeschaamde David Lynch look-a-like, hebben "La Belle Et La Bete" als geestelijk ouders terwijl de steengoede Robert Downey jr. zowaar recht uit de Millenium Falcon komt. Maar bovenal is dit een KIDMAN-film. "Fur" staat of valt met haar. Nicole akteert inventief, feeriek, rauw, vol expressie en vraagt de toeschouwer met die betoverende oogjes van haar waar nu juist de grens ligt tussen liefde en kunst? Een Oscarnominatie méér dan waardig en waarom niet meteen het spul zelf?
  • 1

Delen

Volg Cinebel