Truands

Land:
  • Frankrijk
Genre:
  • Politie
Publiek: 16+
Jaar: 2006
Release: 17/01/2007
Duur: 1u47
Synopsis : Parijs gaat gebukt onder de criminaliteit. In deze gevaarlijke tijden is de vijftigjarige Claude Corti een man om rekening mee te houden. Afpersing, geldvervalsing, chantage, autodiefstal, … hij is van alles op de hoogte en krijgt altijd een aandeel in de winst. Geweld helpt hem overleven. De twintig jaar jongere Franck is zijn rechterhand. Franck is intelligent en efficiënt. Maar dan wordt Claude gearresteerd en opgesloten. Net lang genoeg om de controle over zijn zaakjes te verliezen. Complot of paranoia ?
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    Er zijn niet voldoende recensies (2)

Mening van de communityvan de film Truands

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
  • 1
gepubliceerd op 11 november 2008
We krijgen recent meer en meer hoogstaande Franse cinema - ze kunnen het weer. De kwaliteit is minstens vergelijkbaar met de hoogdagen van Gabin, Delon en consoorten. Hiermee blijkt nogmaals de verstikkende overrompeling van de angelsaksische prentenbezetters van onze bioskoopkelders. Bekijk deze film, en je zal tot dezelfde conclusie komen. Benoît Magimel - imagine de combinatie Andy Garcia/Viggo Mortensen - als Franck, en Philippe Caubère als Godfather Claude spelen de huidige overbetaalde B-movie heros van Tinseltown, USA zo van het scherm. Knalhard, intelligent, origineel, wat wil je meer.

gepubliceerd op 28 september 2008
Keiharde Franse gangsterfilm en de cast is super. Philippe Caubère jaagt iedereen de stuipen op het lijf. Op deze film is niéts aan te merken, absolute aanrader.
  • 1

Delen

Volg Cinebel