Actualités

Dertiende prijs voor Vlaamse kortfilm "Land of the Heroes"

Publié le 19 juillet 2012 dans Actu ciné

De kortfilm van regisseur Sahim Omar Kalifa heeft het voorbije weekend de Internationale Jury Award voor beste kortfilm gewonnen op het Leben Film Festival in het Duitse Illmenau.
"Land of the Heroes" vertelt het verhaal van een groepje Iraakse kinderen die opgroeien in een oorlogsgebied onder het regime van Saddam Hoessein. De kortfilm heeft al heel wat prijzen vergaard. Met de onderscheiding in Duitsland is de prent reeds aan zijn 13de trofee toe.

Eerder viel de kortfilm al in de prijzen op de filmfestivals van onder meer Berlijn, Dubai, Busan, Forli, Hongkong en Shenzhen. De film heeft er intussen al meer dan 80 festivalselecties opzitten en wordt binnenkort nog vertoond in New York, Los Angeles, Praag en Peking.

De kortfilm is gedraaid in Irak en kreeg steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). De regie was in handen van Sahim Omar Kalifa en producenten zijn Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe van A Team Productions bvba uit Herzele. Sahim Omar Kalifa is momenteel opnieuw in Irak voor de voorbereidingen van zijn nieuwe kortfilm "Baghdad Al-Riyadi". (BELGA)

"1988, het conflict tussen Irak en Iran loopt op zijn eind. Irak is verwoest door de oorlog. Dileer en zijn zus Zienee proberen tekenfilms te bekijken, maar dat blijkt moeilijker dan verwacht wanneer bullebak Malo opduikt."Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel