Actualités

100 jaar Universal Pictures !

Publié le 17 juillet 2012 dans Actu ciné

In 2012 viert Universal zijn 100ste verjaardag, een mijlpaal die herdacht wordt met een één jaar durende viering die de rijke filmgeschiedenis en culturele nalatenschap van de studio in de kijker zet.
De campagne haalt zijn inspiratie uit de buitengewone en enorm gevarieerde verzameling van Universal-films, waarvan er verschillende in de loop van het jaar een speciale behandeling zullen krijgen. De campagne zal er ook op gericht zijn om fans, ongeacht hun leeftijd, van nabij te betrekken bij de zevende kunst.

Een belangrijk onderdeel van het honderdjarig bestaan wordt ongetwijfeld de uitgebreide restauratie van dertien van de populairste titels van de studio, waaronder To Kill a Mockingbird, All Quiet on The Western Front, Jaws, The Sting, Out of Africa, Frankenstein en Schindler's List.

Op internationaal vlak gaf Universal Studios Home Entertainment in januari het startschot met een speciale 50th anniversary editie van To Kill a Mockingbird (Benelux release: 28 maart), die voor het allereerst op Blu-rayTM zal verschijnen. Het hele jaar door zal Universal hulde brengen aan andere invloedrijke films uit de kluizen van Universal door middel van speciale events en Blu-rayTM releases van iconische klassiekers als Jaws en E.T.: The Extra-Terrestrial die dit jaar zijn 30ste verjaardag viert.

Universal zal, ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan, ook uitpakken met een opgefriste versie van het bewegende filmlogo. Het geanimeerde logo zal voor het eerst te zien zijn tijdens de bioscooppremière van Dr. Seuss’ The Lorax.

 “Voor alle mensen die het voorrecht hebben gekend om bij Universal Pictures te werken, is dit een moment van trots”, zei Ron Meyer, Directeur en COO van Universal Studios. “Met ons honderdjarig bestaan willen we oude filmliefhebbers en -fans herinneren aan hun favoriete filmmomenten en tevens een nieuw publiek aanspreken en voor het eerst laten kennismaken met onze buitengewone filmbibliotheek. Honderd jaar later is het ons doel om de iconische nalatenschap van deze studio voor de komende generaties te bewaren, te restaureren en voort te zetten.

Op 30 april 1912 diende de Universal Film Manufacturing Company zijn aanvraagakte voor de oprichting van een naamloze vennootschap in bij de staat New York. In 1915 verklaarde Carl Laemmle Universal City, ‘s werelds grootste voorziening voor filmproductie, officieel voor geopend. 100 jaar lang gold Universal als thuishaven voor enkele van de meest getalenteerde cineasten aller tijden, zoals Alfred Hitchcock, Steven Spielberg, Robert Zemeckis, Martin Scorsese, Ron Howard, Peter Jackson, Spike Lee, John Hughes en Judd Apatow. De studio heeft films gemaakt die miljoenen mensen diep geraakt hebben en die de blijvende fascinatie van de culturele wereld voor film voortdurend hebben aangewakkerd. Om de diepgaande erfenis van zijn artiesten te delen, wil de studio hun carrières in het zonnetje zetten met ontroerende persoonlijke verhalen van cineasten, acteurs, technisch personeel, bedienden en fans.

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel