Actualités

Acteur Peter O'Toole gaat met pensioen

Publié le 12 juillet 2012 dans Actu ciné

Film -en theateracteur Peter O'Toole (79) gaat met pensioen. De gelauwerde Ier, die in 1962 bekendheid verwierf met zijn hoofdrol in Lawrence of Arabia, maakte dat dinsdagavond zelf bekend.
In een communiqué zegt O'Toole dat hij de handdoek in de ring gooit. "Het is tijd om afscheid te nemen van film en podium. Ik heb er het hart niet meer voor en het komt niet meer terug", schrijft hij.

Tijdens zijn lange carrière werd hij acht keer genomineerd voor een Oscar maar hij kon geen enkele nominatie verzilveren. Toch blikt O'Toole tevreden terug. "Ik verwierf steun van het publiek, emotionele voldoening en materieel comfort. Ik kwam in contact met fijne mensen, goed gezelschap met ik het onvermijdelijke lot van elke acteur heb gedeeld: dat van de flops en de hits." (BELGA)

Peter O'Toole werd vooral bekend vanwege zijn rol als T.E. Lawrence in de Hollywood klassieker uit 1962 Lawrence of Arabia. Andere bekende films met O'Toole zijn Caligula, The Last Emperor en Troy. In 2007 sprak hij nog een stem in voor de animatiefilm Ratatouille.

Personnalités liées

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel