Actualités

Win de films van Xavier Dolan op DVD !

Publié le 10 juillet 2012 dans Actu ciné

Naar aanleiding van de release van Laurence Anyways op 18/07 in de Belgische zalen maak je dankzij ABC Distribution en Cinebel kans op de vorige films van regisseur Xavier Dolan op DVD.
Regisseur Xavier Dolan is nog altijd maar 23 jaar maar heeft ondertussen al drie films op zijn conto staan. Zijn nieuwste film verschijnt volgende week bij ons in de zalen en naar aanleiding van die release maak je kans om zijn twee vorige films aan je collectie toe te voegen.

J'ai tué ma mère (2009)
Hubert Minel, een onstuimige 17-jarige, haat zijn moeder. Hij walgt van haar en ziet enkel haar ouderwetse truien, haar kitscherige interieur en de broodkruimels in de hoeken van haar luidruchtige mond. Onder dit irritante oppervlak huizen de mechanismen die zijn moeder zo graag cultiveert: manipulatie en schuldgevoel. Hubert, verward en verscheurd door deze liefde-haatrelatie die meer en meer een obsessie wordt, balanceert op de rand van een puberteit die zowel marginaal als typisch is, een combinatie van artistieke ontdekkingen, vriendschappen, uitsluiting en sex. En ondertussen wordt hij opgeslorpt door de haat voor de vrouw waarvan hij eens hield.

bekijk hier de trailer

Les amours imaginaires (2010)
De film vertelt het verhaal van Francis en Marie, twee vrienden die verliefd worden op dezelfde persoon. Uit de ontmoeting ontstaat een ongezonde vriendschap en binnen de kortste keren interpreteren ze ieder vanuit een ander oogpunt, op een obsessieve manier, het dubbelzinnige en vernielende gedrag van hun beul. Les amours imaginaires gaat over de waarheid die we bouwen rond een geliefd persoon, en over de dwangmatige interpretatie die we dan geven aan het meest willekeurige woord en het meest banale gebaar. Niemand kan het belang van een denkbeeldige liefde ontkennen, we begrijpen allemaal het gevaar, de pijn en, in retrospectie, de bittere grap ervan.

bekijk hier de trailer

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel