Actualités

Belgische opener op het Filmfestival van Gent !

Publié le 19 juin 2012 dans Actu ciné

Felix van Groeningens 'The Broken Circle Breakdown' opent het 39e Filmfestival Gent.
The Broken Circle Breakdown, de vierde lange speelfilm van Felix van Groeningen opent op dinsdag 9 oktober 2012 in Kinepolis Gent de 39e editie van het Filmfestival Gent. De film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Johan Heldenbergh die samen met Veerle Baetens de hoofdrol speelt in de filmbewerking geproduceerd door Menuet. Het is na Steve + Sky (2004), Dagen zonder lief (2007) en De helaasheid der dingen (2009) al van Groeningens vierde samenwerking met producent Dirk Impens.

The Broken Circle Breakdown vertelt de love story tussen Elise en Didier. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een bandje. Het is liefde op het eerste gezicht, al zijn de verschillen groot. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst, tegelijk ook naïeve romanticus. In haar nek staat een kruis getatoeëerd, toch is ze de nuchterheid zelve. Wanneer dochtertje Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar als Maybelle zes is, wordt ze ernstig ziek. Didier en Elise reageren totaal verschillend, Maybelle laat hen echter geen keuze: Didier en Elise moeten samen voor haar vechten. Raak je daar samen door als je zo verschillend bent? Of laat de liefde je in de steek als je ze meest nodig hebt? The Broken Circle Breakdown is een intens melodrama, vol passie en muziek. Over hoe liefde het noodlot overwint, en soms ook niet.

bekijk hier de trailer

'Wij zijn bijzonder blij dat we The Broken Circle Breakdown als openingsfilm kunnen vertonen' zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher. 'De Vlaamse regisseur Felix van Groeningen bevestigt met zijn vierde lange speelfilm dat hij een van de grootste talenten is uit de Europese cinema. Met elke nieuwe film lijkt hij zichzelf opnieuw uit te vinden als cineast en toch weet hij altijd een unieke toon en stijl aan te houden. Met het zowel hartverscheurende als hartverwarmende The Broken Circle Breakdown voegt Felix een film met een grote emotionele maturiteit toe aan zijn nu al indrukwekkende filmografie. We zijn ervan overtuigd dat de première op het Filmfestival Gent het startschot zal betekenen van een briljante carrière van een film die niemand onberoerd zal laten.' The Broken Circle Breakdown wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution en is vanaf 10 oktober te zien in de bioscoop.

Het 39e Filmfestival Gent loopt van 9 tot en met 20 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema, Caermersklooster en 't Kuipke. Voor meer info klik je hier.

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel