Actualités

Cinema ZED in maart !

Publié le 21 février 2012 dans Actu ciné

Met onder meer Méliès, Buster Keaton, Paul Kalkbrenner, vrouwelijke neo-nazi's, Rubert Mugabe en Michael Fassbender op het affiche heeft Cinema ZED opnieuw een gevarieerd programma samengesteld.
Le Voyage dans la Lune, in kleur en met een nieuwe soundtrack door de Franse groep Air, is de eerste film in een nieuwe reeks filmklassiekers. Cinema ZED en het Departement communicatiewetenschappen van de KULeuven hebben opnieuw een programma uitgewerkt dat u in 9 films doorheen de filmgeschiedenis loodst. Andere filmpioniers die aan bod komen zijn Buster Keaton (Seven Chances), Fritz Lang (Dr. Mabuse) en Dziga Vertov (Entuziazm).

De titeltrack van de film Berlin Calling, Paul Kalkbrenners ‘Sky and Sand’, stond wekenlang bovenaan de Belgische hitlijsten, maar de film werd nooit uitgebracht. Kalkbrenner leverde niet alleen de muziek, hij vertolkt ook de hoofdrol. ZED haalde de film naar Leuven voor enkele exclusieve vertoningen. Ook Kriegerin, een film over de weinig gekende wereld van de 'skingirls', vrouwelijke neo-nazi's, werd nooit uitgebracht. Cinema ZED maakte een keuze uit de beste Duitse recente films en wordt deze maand even Kino ZED.

Van 16 tot 31 maart vindt in en rond Leuven de 17de editie van het Afrika Filmfestival plaats. Dit jaar is er speciale aandacht voor 50 jaar Rwandese onafhankelijkheid met onder meer de indrukwekkende documentaire Robert Mugabe... what happened?, die onder meer ook op IDFA te zien was. Daarnaast is er ook oog voor de Zimbabwaanse en Senegalese cinema en brengt het festival een hommage aan de recent overleden acteur Dieudonné Kabongo, die recent nog schitterde in The Invader.

Michael Fassbender is goed op weg om de acteur van 2012 te worden, met Shame en A Dangerous Method op het programma kan u in ZED komen zien waarom. Daarnaast ook op het programma: de beste Vlaamse kortfilms volgens het IKL (Filmfestival Delicatessen 2012) en de beste internationale kortfilms volgens de Amerikaanse Academy (Oscar Shorts).

Voor meer info over de voorstellingen en de volledige programmatie klikt u hier.

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel