Actualités

Ontdek het ANIMA Filmfestival !

Publié le 21 février 2012 dans Cinéphiles

ANIMA Gent toont opnieuw de beste korte en lange animatiefilms van het afgelopen jaar.
Opnieuw is kwaliteit onze troef. Geen platgetreden paden of commercie maar films uit eigen en duurzaam hout gesneden. Vaak verrassend, origineel, anders. Maar even vaak pareltjes om van te snoepen...of zeg je dat niet?

Nieuw dit jaar is onze ANIMA voorproef die we op zaterdag 25 februari plannen in cinemawagen Cine Martiko. Film op de straat als het ware om de drempel te verlagen. Kom kijken en ontdek wat het festival je dit jaar te bieden heeft. Op woensdag gaat het festival dan van start met 2 kinderprogramma’s om 14u00 en 16u00. Dat is ook zo op zaterdag en zondag. In totaal dus 6 programma’s voor de jongste kijkers. Dit programmadeel loopt samen met onze filmreeks De kijkdoos.

Op woensdag, zaterdag en zondag is er om 18u00 telkens een programma met de beste nieuwe Belgische kortfilms. Alle films uit de competitie van ANIMA Brussel worden vertoond in programma 1 en 2. Programma 3 brengt een reeks films die de competitie net niet haalden. En wat meer is: de toegang voor Dit is Belgisch is dit jaar gratis! Om 20u00 staat er woensdag, zaterdag en zondag een langspeelfilm voor volwassenen op het programma. Een avant-première of film die je niet in de bioscoop kon zien. Dit jaar leveren we ook een inspanning om de films Nederlands te ondertitelen. Om 22u30 is er op woensdag, zaterdag en zondag een retrospectief programma. Het betreft 3 topprogramma’s met kost voor de ware animatiefilmliefhebber.

Tenslotte is er op donderdag om 20u00 ANIMA nacht, een waar filmfeest met een unieke ambiance. Bar en buffet staan klaar om de deelnemers van de filmmarathon aan te moedigen.

Voor het volledige programma klikt u hier.

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel